Nijmeegse Marieke

NIJMEEGSE MARIEKE: HET OUDE VERHAAL VERTELD IN LIEDJES

Koop Nijmeegse Marieke hier

Mariken van Nieumeghen, het zestiende-eeuwse mirakelspel, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Karel Bosman en Marjolein Pieks lieten zich erdoor inspireren en besloten drie jaar geleden het verhaal te gaan vertellen in liedjes. Het boek en cd met de titel Nijmeegse Marieke zal op 15 april verschijnen. De liedteksten en verbindende proza zijn vrij naar de geprezen hertaling van Mariken van Nieumeghen van wijlen dichter en schrijver Willem Wilmink.

De liedteksten, aangevuld met verbindende proza, vormen samen het boek. Manon Bruininga liet zich erdoor inspireren om een serie foto’s te maken. Emmeken Cuppens uit Nijmegen, naamgenoot van Emmeken zoals Mariken zich noemde toen zij met de duivel verkeerde, stond model voor deze fraaie zwart-wit fotoserie waarvan er vele in het boek worden gepubliceerd. Ontwerper Marieke Thomassen niet geheel toevallig ook een naamgenoot uit Nijmegen, zorgde voor de verfijnde opmaak.

Het boek met cd wordt nu door Ontroerend Goed i.s.m. Altijd Nijmeegs uitgegeven en zal op zondag 15 april verschijnen. Vanaf dan is het boek met cd te koop, a € 24,50, via onze webshop of bij Dekker v.d. Vegt (Marikenstraat, Nijmegen).

Wilt u aanwezig zijn bij de presentatie en de release? Dat kan! Meer info vindt u hier.

Reacties zijn gesloten.