Nijmeegse Marieke

MET CD: HET OUDE VERHAAL VERTELD IN LIEDJES

Mariken van Nieumeghen, het zestiende-eeuwse mirakelspel, spreekt nog altijd tot de verbeelding. Karel Bosman en Marjolein Pieks lieten zich erdoor inspireren en besloten drie jaar geleden het verhaal te gaan vertellen in liedjes.
Het boek en cd met de titel Nijmeegse Marieke  is op 15 april ’18 verschenen. De liedteksten en verbindende proza zijn vrij naar de geprezen hertaling van Mariken van Nieumeghen van wijlen dichter en schrijver Willem Wilmink.

De liedteksten, aangevuld met verbindende proza, vormen samen het boek. Manon Bruininga liet zich erdoor inspireren om een serie foto’s te maken. Emmeken Cuppens uit Nijmegen, naamgenoot van Emmeken zoals Mariken zich noemde toen zij met de duivel verkeerde, stond model voor deze fraaie zwart-wit fotoserie waarvan er vele in het boek worden gepubliceerd. Ontwerper Marieke Thomassen niet geheel toevallig ook een naamgenoot uit Nijmegen, zorgde voor de verfijnde opmaak.

Het boek met cd is door Ontroerend Goed i.s.m. Altijd Nijmeegs uitgegeven en is op zondag 15 april 2018 verschenen. Het boek met cd is te koop, a € 25,50, via onze webshop of bij o.a. Dekker v.d. Vegt (Marikenstraat, Nijmegen), boekhandel Roelants (van Broeckhuysenstraat, Nijmegen), De Waaghals Nijmegen (Achter de Hoofdwacht, Nijmegen).

Luister en bekijk hier Nijmeegse Marieke.

Nijmeegse Marieke is ook te vinden op

Reacties zijn gesloten.